Újabb győzelmével az alsóház biztos éllovasa az UTA!

Írta:
2024. május 7. 16:13 (kedd) /

Hétfő délután Aradon fogadta az UTA az élvonalban maradásért küzdő Craiovai FC U 1948-at.

Mircea Rednic az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára az idény utolsó hazai meccsére: Iacob (csapatkapitány) – Trif, Conté, Stolnik, Căpușă – Vulturar, Mihai, Omondi – Ezekiel, Luckassen, Pop.

Teltház és nyárias szép idő fogadta Andrei Moroiță játékvezető kezdő sípszóját.

Öt perc elteltével Ezekiel jól futott fel a jobb szélen, remek beadását 6 méterről Luckassen fejelte határozottan a kapuba, 1:0. Örömjáték ígérkezett...

Szabálytalankodásokkal akadályozták a vendégek az aradiak támadásait, a Popot felvágó Padula sárga lapot is kapott. Bauza erős rúgását Căpușa blokkolta szögletre. Túloldalt R. Pop kereste a craiovaiak kapuját, szögletre lökték, amiből Conté fejelt (csúnyán) fölé. A 28. percben Vulturar adott be Ezekielnek, védte a kapusuk, majd letámadva a kék-fehér Vlad Pop kapufát lőtt, Iacob megrezzent. A 31 percben Trif futott fel a bal szélen, beadta középre az üresen levő Rareș Popnak, aki jó rúgásával megszerezte 6. gólját ebben az idényben, 2:0! Lényegében ez volt a búcsúmeccse és búcsúajándéka Rareșnek, mielőtt a Rapidhoz szegődik.

A 35. percben Stolnik könyökölt, besárgázták. Baeten szabadrúgását Iacob bokszolta ki, az első félidőt uraló UTA részéről Omondi majdnem 3-ra növelte az aradiak előnyét. Conté védekezésben kisegítette Florin Iacobot, hisz döntően lépett közbe egy veszélyes rúgást blokkolva. A 10 szöglettel tarkított első félidő végén kétgólos előnnyel vonultak le pihenni a piros-fehérek.

A Vulturart cserélő, leendő Rapidos Micovschi a 60. percben sózott kapura. Rá 7 percre ismét próbálkozott egy távolabbi lövéssel, amit Gurău, az FC U kapusa előre bokszolt, a szintén csereként beálló Joao Pedro lábára, aki kapufás-góllal 3:0-ra módosította a tabella állását.

Az FC U szépíteni próbált és sikerült is nekik! Iacob kivédett egy fejelést, de a kipattanót Jibril Ibrahim a 87. percben a kapuba lőtte. VAR-elemzés után sem ítéltek lest, 3:1.

Stolnik majdnem öngólt rúgott, Omondi, Ezekiel és Micovschi továbbra is támadtak. Rednic debütáltatta a 17 éves Alessio Calotăt.

A vendégek támadtak utoljára, de hiába, maradt a 3:1-es UTA-győzelem!

Szép meccsel búcsúzott az aradi szurkolóktól az UTA – a megtapsolt(!) Mircea Rednic csapata az idény utolsó meccsét – alsóházi éllovasként – idegenben játssza vasárnap, május 12-én 21.30 órától a kiesés szélén álló Dinamo ellen.

Kurjatkó Péter


A Pedro (j) gólja utáni örömpillanat

(Fotó: uta-arad.ro)

Hozzászólások