Beruházási információs platformot indított a megyei tanács

Írta:
2024. június 10. 17:57 (hétfő) /

Arad Megye Tanácsa elindította az első olyan információs platformot, amelyen keresztül a z Arad megyében történő beruházásokat követhetik nyomon, legyenek azok saját, állami, vagy EU-s forrásokból megvalósítva. 

A platformon összesen 41 projektet mutatnak be, amiből 34 európai és 7 állami forrásokból valósul meg. Az által elnyert finanszírozási források teljes összege 1,5 milliárd euró. 

Az Arad projektjei névre keresztelt platform egy weboldalból (www.proiectelearadului.ro), egy Facebook-oldalból (proiectelearadului@cjarad) és egy Instagram-oldalból áll (proiectelearadului). A platformot úgy alkották meg, hogy minden korcsoport, amely az online térben mozog, megtalálja a számára legkönnyebben elérhető és legbarátságosabb formátumot. A beruházásokkal kapcsolatos információkat többféleképpen csoportosították: finanszírozásuk szempontjából európai, állami, helyi és kölcsön felvételével megvalósítás alatt állókra. Tevékenységi területekre bontva vannak közigazgatási, oktatási, kulturális, megújuló energiafelhasználásra, infrastruktúrára és egészségügyre vonatkozó projektek. Ugyanakkor a különböző programokat is számon tartják, amelyekből a megyei közigazgatás részesül: Interreg Románia–Magyarország programok, PNRR, POAT, POCA, POIM, POR, Nyugati Regionális Műveleti Program, Anghel Saligny-program, SEE és norvégiai alap. 

Az online platform minden érdeklődő állampolgár számára elérhető.

Hozzászólások