Dankó Pista Mecénás-díj Pécska polgármesterének

Írta:
2023. szeptember 18. 17:49 (hétfő) /

Antal Péter pécskai polgármester volt az egyik kitüntetettje a szombat délután Budapesten tartott Magyarnóta Ünnepnapja nótagála keretében átadott Dankó Pista-életműdíjaknak.

A kitüntetéseket hetedik alkalommal nyújtották át a Musica Hungarica Művészeti Kiadó és a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének rendezésében.

„Úgy gondolom, ez nem csak nekem szól, hanem a pécskai, aradi és egyben a szórványban élő magyar embereknek is. Mindazoknak, akik azért dolgoznak, hogy ötven év múlva is legyen magyar iskola, magyar szentmise és magyar nóta Pécskán, Arad megyében és egész Erdélyben” – fogalmazott Antal Péter a díj átvételekor, megemlítve a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesületet és annak elnökét, Balta Taics Tündét. Kiemelte Kádár Zsuzsa záhonyi nótaénekest is, akinek a segítségével jött létre Pécskán a nagysikerű anyák napi magyarnótagála.

A Dankó Pista-életműdíjakat évente osztják ki több kategóriában, a korábbi kitüntettek szavazata alapján, és Éliás Tibor előadóművész, alapító adja át.

Pécska város polgármestere a Magyarnóta Mecénása kategória egyik kitüntetettje, a kultúrában kifejtett tevékenységéért.

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendezett gálán a műfaj több ismert képviselője lépett színpadra. Az est díszvendége Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas operettprimadonna volt – tájékoztatta a Nyugati Jelent Sinka Pál sajtószóvivő. 

Hozzászólások