Év eleji ismerkedős a Csiky Gergely Főgimnáziumban

2023. szeptember 18. 18:33 (hétfő) /

Szeptember 12-én, kedden 8 órától még álmos ugyan, de érdeklődő diáksereggel telt meg a Csiky bentlakásának udvara, ugyanis részt vettünk egy évfolyam-összerázó programon, amelynek a fő célja az volt, hogy a kezdő líceumi osztályok (IX. A, B és C) jobban megismerjék egymást. Ezt a programot az iskola vezetősége, valamint osztályfőnökeink és tanáraink szervezték.

Egy ismerkedős játékkal kezdtünk, ami segített a csapattagoknak új kapcsolatok teremtésében. Ezt követően a szervező osztályfőnökök négy csapatra osztottak minket, és most már mindenki a saját csapatával együtt sok és érdekes feladatot oldott meg. Ezek a feladatok egytől egyig a csapatmunkában való fontos szerepet hangsúlyozták, amellett, hogy segítségükkel megismerkedtünk olyan évfolyamtársainkkal is, akikkel eddig nem ugyanabban az iskolában jártunk.

Ebéd előtt egy vizes csata hűsített le minket, amely segítségével kiderült, hogy melyik csapatnak sikerült a legjobban összekovácsolódnia, és megismerkednie.

Ebéd után egy utolsó feladat erejéig újra csapatokba gyűltünk, és elmeséltük, hogy mi hogyan képzeljük el az első líceumi évünket.

Köszönjük szépen a szervezőknek ezt a napot, és úgy érezzük, hogy ez egy jó első lépés volt ahhoz, hogy évfolyamként, közösen tudjunk működni az elkövetkező négy évben.

Köszönet az Aradi Kulturális Központnak, a CCJA-nak és a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, ugyanis ez a program egy pályázat segítségével jöhetett létre, amelynek ők voltak a támogatói. A pályázat címe: Împreună pentru o viață sănătoasă.

Anghel Orsolya, IX. A osztály

Hozzászólások