Folytatódik a rovarirtás

Írta:
2024. május 23. 18:55 (csütörtök) /

A helyi önkormányzat emlékeztet, hogy május 25-ig tart a már elkezdett második rovarirtási akció Arad municípium köz és magánterületein, amely során földi és légi permetezést végeznek a szúnyoglárvák, szúnyogok és kullancsok elpusztítására. 

A lárvák ellen földi permetezéssel küzdenek, amit nappal 6.30-tól kezdenek, és főként a folyó- és állóvizek környékén, magas fűvel és sűrű növényzettel borított területeken szórnak szét. Földi és légi permetezést kizárólag éjszaka végeznek 21.30 és hajnali 5 óra között parkok, zöld területek, tavak és folyópartok környékén, utcákon és egyéb nyílt területeken, amelyek természetes vagy jogi személyek tulajdonában állnak. Ezzel egy időben a kullancsok ellen is permeteznek, olyan helyeket is érintve, ahol a lakosok kullancsinváziót jelentettek. 

A rovarirtás során a Deltatim Plus, a Vectobac WG és a Cymina®Ultra permetanyagokat használják. A kellemetlen esetek elkerüléséért kérik, hogy a permetezés alatt álló területeket lehetőleg kerüljék el. Kérik továbbá, hogy a méhészek gondoskodjanak méheik védelméről, és szállítsák el a kaptárokat a permetezésre kerülő területekről, ellenkező esetben az elpusztult méhekért sem az önkormányzat sem a rovarirtást végző cég nem vállal felelősséget. Figyelmeztetnek, hogy rossz időjárási viszonyok esetén a rovarirtási művelet elhúzódhat. 

A hatékony rovarirtás érdekében a lakóházak, telkek, tulajdonosi társulások, folyó és állóvizek tulajdonosait stb. is arra kérik, lehetőleg az önkormányzattal egy időben permetezzenek a rovarok ellen.

Hozzászólások