Két tízemeletes tömbház épülhet a készruhagyár környékén

Írta:
2024. május 21. 18:26 (kedd) /

A helyi tanács jóváhagyta azt a városrendezési tervet, amelynek keretében két tízemeletes – pontosabban két alagsori szinttel, egy földszinti résszel, hat emelettel és tetőtérrel rendelkező – tömbházat építenének a készruhagyár telepen, a Nicolae Oncu utca 17-es szám alatt. 

A 6684 négyzetméteres telken a tömbházak L alakban fognak épülni, ugyanis a tízemeletes tömbházakkal szemben egy kétszintes alagsori résszel, földszinttel, négy emelettel és tetőtéri résszel rendelkező tömbházat is felhúznak. A tömbházak építésével azok magasabbak lesznek a környező épületeknél, ami a környéken élők nemtetszését váltotta ki, viszont az ingatlanfejlesztő SC Immobiliare Bassano Kft. arra hivatkozva, hogy csak két emelettel haladják meg a környező tömbházak magasságát, nem állt el a beruházástól, s a helyi tanács jóváhagyta az építkezést. 

A tömbházak megközelítése a Nicolae Oncu utca felől lesz lehetséges, illetve a Rodnei utcával folytatólagosan is megközelíthetik azokat. A tömbház körüli telek 25%-át fogják megtartani zöld övezetként, és beültetni dísznövényekkel, fákkal. A kijelölt zöld területeken a járművek parkolása tilos lesz. Az építtető cég minden lakosra számítva 1,5 parkolóhelyet épít ki, vagyis 150 hely lesz a lakosok számára és a kereskedelmi egységek alkalmazottai és ügyfelei számára 30 helyet alakítanak ki. Az összesen 180 parkolóhelyet az épület földszinti és alagsori részén alakítják ki, illetve a 3,5 tonnás teherautók számára, amelyek a kereskedelmi egységeket látják el kellő helyet biztosítanak. 

Hozzászólások