Korlátozzák a teherautók forgalmát az autópályákon, a megyei és az országutakon

Írta:
2024. június 19. 16:53 (szerda) /

A hőségriasztás érvénybe lépésével egy időben a regionális útigazgatóság (DRDP Temesvár) hivatalos közösségi oldalán közölte, hogy az utak védelme érdekében korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók forgalmát az autópályákon, a gyorsforgalmi és országutakon Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Fehér és Szeben területén. 

A korlátozás értelmében a  7,5 tonnánál nehezebb teherautók június 20-án, csütörtökön 10 és 20 óra között nem közlekedhettek az utakon, hogy védjék az útburkolat állapotát. 

A korlátozás alól kizárólag a személyszállító, az élő állatot és romlandó hús- vagy növényi termékeket szállító, a postai, a tűzoltó vagy mentőautók, a halottas kocsik, a szabályozott hőmérséklethez kötött szállítmányokat szállító teherautók, az üzemanyagszállító autók, a vontató járművek, a hulladékszállító, a katonai szállítmányok, a palackozottvíz-szállító és az élelmiszersegélyt szállító járművek képeznek kivételt, ha egy természeti katasztrófa helyszínére tartanak. 

A megyei utak védelme érdekében Arad Megye Tanácsa csütörtökön, pénteken és szombaton is korlátozza a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók közlekedését minden megyei úton 10 és 20 óra között, így védve a koptató burkolatot a károsodástól. A korlátozások alól ez esetben is a személyszállító, az élő állatot, a romlandó élelmiszereket stb. szállító autók képeznek kivételt.

Hozzászólások