Veres Attila aradi tanácsos alaposan fel akar készülni

Írta:
2024. június 11. 17:09 (kedd) /

Veres Attila, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének aradi polgármesterjelöltje nem nyerte el ugyan a tisztséget, de nem is volt elvárható. A jó szereplés azonban a helybeli magyarság szempontjából, „aranyat ér”.

 

– Elégedett-e az elért eredménnyel? Tudtommal a magyarság akár három tanácsost is küldhet a megyeközpont önkormányzatába…

– Mindenképp szeretném megköszönni a bizalmat, a lakosságnak köszönöm, amiért ilyen sokan eljöttek a választásra és az RMDSZ jelöltjeinek szavaztak bizalmat. A két tanácsosi hely biztos, a harmadik a végelszámolásnál dől el.

– Magánemberként hogyan élte meg a lehetőséget, miszerint a megyeközpont első emberének a tisztségéért mérkőzött meg?

– Őszintén szólva olykor még magam sem hiszem el, hogy én voltam a nagy jelölt, ugyanis nagyon friss vagyok a politika területén, mégis nagyon sokan bíztak bennem, rám szavaztak. A kampány idején különböző magyar közösségeket kerestem fel a magyar egyházak mellett, de civilszervezetekkel is találkoztam. A rendelkezésemre állt rövid időben próbáltam minél több emberrel találkozni, az igényeiket megismerni, a további közös jövőnkről beszélni. 

– Köztisztviselői státust eddig betöltött-e? Hogyan készül a városi tanácsosi mandátumra?

– Eddig nem voltam köztisztviselő, de a kolléganőm Horváth Júlia alaposan felkészült közgazdász szakember, akinek a tapasztalataiban nagyon bízom, szurkolok, hogy teljesen egészséges legyen. Mivel csak októberben kezdjük a mandátumot, addig lesz időm tanulni is, ezért Bognár Leventével megpróbálok minél többször beszélni, mert az ő tapasztalataival, sokrétű tudásával megismerkedve, magabiztosabban vágok bele a közszolgálati munkába.

– Kívánok sok sikert és októberig hasznos tanulóidőt!

– Köszönöm szépen, mindent megteszek érte!

Hozzászólások