Vonattal utazók, figyelem!

Írta:
2024. július 10. 16:43 (szerda) /

A Román Vasúttársaság személyszállító részlege (CFR Călători) bejelentette, hogy a meteorológusok által előre jelzett hőhullám miatt a következő időszakban a vonatok sebességkorlátozással közlekednek, ami késéseket eredményezhet.

A közlekedési vállalat arra figyelmeztet, hogy a nagyon magas hőmérséklet miatt előfordulhat, hogy egyes vonatokon a légkondicionáló berendezések már nem biztosítanak optimális hűtést, ilyenkor szellőztető üzemmódban működnek.

„Az éghajlat változik, és a hőmérséklet magasabb, mint amire a romániai vasúti szerelvények síneit tervezték. Ez egy olyan kihívás, amellyel Románia és az ugyanezen klímaváltozáson áteső országok is szembesülnek” – jelentették be sajtóközleményükben.

A CFR Călători az utasoknak ajánlja, hogy utazás előtt igyanak sok folyadékot, és legalább egy palack vizet vigyenek magukkal a poggyászukban; hosszabb útra vigyék magukkal az egészségügyi állapotukhoz szükséges gyógyszereket; azonnal értesítsék a vonat személyzetét, ha utazás közben rosszul érzik magukat, vagy ha észrevesznek valakit, aki segítségre szorul.


(Fotó: Facebook/CFR Călători)

Hozzászólások