Eszékre készül a Meeting Point 2.

2010. február 8. 17:00 (hétfő) /

Még ezen a héten látható Pécsett, Európa egyik idei kulturális fővárosában az Aradon 2009. november 13-án indult Meeting Point 2. Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé, amelyre második alkalommal került sor Arad, Pécs, a horvátországi Eszék és a Csehországi Pilzen közös szervezésében. 

Az Aradon négy helyszínen kiállított művekből összeállított válogatás útvonala hasonló a két évvel ezelőtti rendezvényéhez: az aradi bemutatkozás után következett a pécsi, majd ezután jön az eszéki és a pilzeni, és immár hagyományosan a válogatás eljut az ausztriai Pöchlarnba, Kokoschka szülővárosába is. Szintén hagyományosnak minősíthető az is, hogy – akárcsak 2007-ben, Nagyszebenben – ezúttal is egy aradi indíttatású esemény nyitotta meg egy európai kulturális főváros képzőművészeti rendezvényeit.

A pécsi tárlatot különben kereken egy hónapig láthatta a pécsi és a Pécsre látogató közönség – a visszhangok igen kedvezők –, az eszéki kiállítás február 20-án nyílik meg. És amint Pécsre is ellátogatott egy kis aradi küldöttség a megnyitóra, minden bizonnyal – a gazdasági krízis ellenére – Eszék esetében sem lesz ez másképpen. A pécsi megnyitón különben Dumitru Şerban, a Képzőművészek Romániai Szövetségének elnöke, Onisim Colta, az aradi tagozat elnöke, Szekernyés János, a temesvári tagozat elnöke, Ana Maria Dumitrean, az Arad Megyi Kulturális Központ igazgatója, Kett Groza János, Annamaria Şerban és Cosmin Florin Moldovan képzőművészek vettek részt, utóbbi a szobrászat kategóriában az Ovidiu Maitec elnevezésű első díjat büszke birtokosa minőségében is.

Hozzászólások