Szerdán nyílik a Tavaszi szalon

Írta:
2024. március 28. 18:30 (csütörtök) /

A Ion Andreescu Egyesület az Arad Megyei Múzeummal együttműködve idén is megszervezi a Tavaszi szalon elnevezésű kiállítást, melynek megnyitójára április 3-án kerül sor a múzeum Klió termében.

A tárlaton 31 képzőművész mutatja be legújabb alkotásait különböző témákban: tájkép, csendélet, virág, portré, városi kompozíció és absztrakt. A kiállító művészek által használt technikák is igen változatosak: olaj vászonra vagy kartonra, grafika, vegyes technika, fotóművészet, akvarell, kollázs és akril.

A kiállított képekkel kapcsolatos kritikai észrevételeket dr. Lucian Petraș professzor fogalmazza meg, az esemény különleges meghívottja Alin Urlea gyümölcsszobrász, aki bármilyen gyümölcsöt műalkotássá változtat.

„A művészek a szépség alkotói, akik folyamatosan új világok felfedezésére hívnak minket, és megtanítanak álmodni és reménykedni” – vallják a Ion Andreescu Egyesület tagjai.

A Tavaszi szalon április 3-tól április 14-ig, hétfő kivételével 9–17 óra között lesz látogatható a múzeum Klió termében, a Horia utca 10. szám alatt.

Hozzászólások