Változatos, szórakoztató programok

Írta:
2024. július 10. 16:35 (szerda) /

Július 5-én és 6-án, pénteken és szombaton szervezték meg a Nagyiratosi Falunapok kulturális és hagyományőrző programot, amely pénteken a községbeli nyugdíjasok találkozójával indult, amiről beszámoltunk. 

 

Futballmérkőzés, színes program

 

Szombaton 11 órától a helybeli futballpályán Nagyiratos és Magyarbánhegyes futballcsapatainak a mérkőzése zajlott. Végül is 5:4 arányban a hazaiak nyertek, de nem az eredmény a fontos, hanem a baráti viszony. A magyarbánhegyesi delegáció 40 tagja látogatott Nagyiratosra, ahol az új gyűlésteremben látták vendégül őket ebédre.

Délután a program 17 órakor kezdődött a kultúrotthon udvarán épült szabadtéri színpadon, ahol a békéscsabai Tabán Táncegyüttes tagjai a pallérozott mozgásukkal, az aprólékosan kidolgozott koreográfiájukkal nagy sikert arattak a közönség körében. A Vatra Arădenă néptánccsoport leányai kék szoknyájukban újdonságnak számítottak. Utánuk a mácsai Edera román tánccsoport lépett fel, kiérdemelve a vastapsot. Anuţa Vlad és Ghiţă Onofrei népdalokat énekeltek, majd Diana Selagea-Marius de la Arad és zenekarának a műsora következett. 21 órától Papp Attila polgármester a szabadtéri színpadra kérte a vendégeit, Kovács Imrét, Nagypereg község polgármesterét, Faragó Péter parlamenti képviselőt, RMDSZ Arad megyei elnököt, Maczkó Józsefet, a magyarországi Kelebia község polgármesterét, valamint Florin Baniciu nagyiratosi alpolgármestert. A jelzett személyek magyarul, illetve románul köszöntötték az udvart megtöltő közönséget, mindenkinek jó egészséget, kellemes estét, önfeledt szórakozást kívántak. Közülük Maczkó József polgármester elmondta: 2023 decemberében Papp Attila nagyiratosi polgármester Kelebia község bélyegzőjével ellátott Díszpolgári Oklevelet kapott. Tekintve, hogy az oklevélhez egy, a község címerével ékesített arany pecsétgyűrű is jár, azt most hozta el, adta át Papp Attilának. Népes kisiratosi küldöttséggel jelen volt Andó László Kisiratos község alpolgármestere is, aki a nézők között foglalt helyet. Arad Megye Tanácsának a részéről Răzvan Cadar is megtisztelte az ünnepséget, de nem óhajtott a színpadra menni. 

A műsorban a továbbiakban a magyarországi Peter Srámek, 22 órától az ugyancsak anyaországi Csocsesz mulatós műsora következett. 23 óra után tűzijáték, utána DJ Patrikkal a fiatalok számára diszkó.

A szervezők ezúttal is köszönetet mondanak mindazoknak, akik a jelenlétükkel megtisztelték a Nagyiratosi Falunapok programjait. Papp Attila polgármester külön megköszöni a fiataloknak, a szakácsoknak, a zenészeknek, mindazoknak, akik a vendéglátásban és a programok sikeres lebonyolításában segítettek.


Guth János fotói

Hozzászólások