Obamáról szóló musicalt mutatnak be

2010. január 14. 13:41 (csütörtök) /

Barack Obama amerikai elnökről készült musicalt mutatnak be a hét végén Németországban Remény - Obama zenei története címmel. A darabban az amerikai elnök szerelmes dalt énekel feleségének, Michelle-nek, és duózik Hillary Clintonnal. 

A színpadon megszemélyesítik a nagy riválisokat, a republikánus John McCaint és Sarah Palint is. Összesen harminc énekes, színész és táncos játszik majd a frankfurti Jahrhunderthalle koncertteremben pénteken debütáló, angol és német nyelvű musicalben, amelynek szövege több idézetet is tartalmaz Obama kampánybeszédeiből.

A darab igen sikeresnek ígérkezik Németországban, hiszen egy évvel az Egyesült Államok első fekete elnökének megválasztása után még mindig tart az "Obamánia" a németek körében. A szervezők közlése szerint egyelőre csak a frankfurti premierre lehet jegyet kapni, a további németországi előadásokat még tervezik.

"Még a kampány alatt jött az ötlet, hogy musicalt írjak ... Elképesztő időszak volt, az akkori hangulat nagyon beindította a fantáziámat ... Mindenki egy jobb életben reménykedett, és erős kollektív érzelmek alakultak ki" - idézi Randall Hitchins amerikai zeneszerzőt a szervezők által kiadott sajtóközlemény.

Hitchins eredetileg csak egy dalt akart írni, amelynek címe az Obama-kampány jelmondata, Yes we can (Igen, meg tudjuk tenni) lett volna, gyorsan ráeszmélt azonban, hogy sokkal nagyobb lehetőség rejlik a témában. Összeállt Roberto Emmanuele olasz-német producerrel, és közösen megalkották a több zenei stílust - pop, soul, gospel, hip hop, rock - elegyítő musicalt.

A darab Barack Obama szülővárosában, Chicagóban játszódik, és egy közös lakásban élő társaság szemszögéből próbálja bemutatni, hogyan adott reményt sok amerikainak Obama színre lépése. "A történet húsz évvel ezelőtt kezdődik, amikor a későbbi elnök még közösségszervezőként dolgozott Chicagóban, és egészen a 2008-as választási kampányig tart" - mondta el az Obamát alakító Jimmie Wilson.

(MTI)

Hozzászólások