Pedofília

Írta:
2023. május 11. 17:23 (csütörtök) /

Szinte hihetetlen, hogy milyen támadások érik Magyarországot az Európai Parlamentben a gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt. Holott csak arról van szó, hogy a magyar törvényhozók a magyar gyermekeket akarják megvédeni a pedofiloktól.  Tizenöt ország küldöttei igyekeznek ráerőszakolni a magyar hatóságokra, hogy változtassák meg a kiskorúakat zaklatók szigorú megbüntetését célzó jogszabályokat. Egyes nyugati országokban oda is eljutottak, hogy még a pedofil elnevezést is megbélyegzőnek tartják, helyette a „kiskorúakat kedvelőknek” vagy valami hasonlónak akarják átkeresztelni ezeket a perverz gazembereket.

Hogy azért vannak a világon másként gondolkodó politikusok is, arra a minap találtam rá a világhálón. Az Amerikai Egyesült Államok egyik tagállama, Florida egy nemrég elfogadott jogszabállyal bekapcsolódott a pedofília elleni küzdelembe. A törvényhozók ugyanis olyan törvényt terjesztettek be, amely lehetővé teszi a halálbüntetés kiszabását az elítélt pedofilok számára, még akkor is, ha az esküdtszék nem ért egyet a bíróság döntésével. A törvény értelmében az elítélt erőszaktevőket, akiknek az áldozatai 12 év alatti gyermekek, halálra lehet ítélni, akár az esküdtszék egyhangú döntése nélkül is. A törvényjavaslat hatályon kívül helyezi azt a 2017-es törvényt, amely a halálbüntetés végrehajtásához az esküdtszék egyhangú jóváhagyását írta elő. Az indoklásnál a honatyák fontolóra vették azt a bírósági megállapítást, hogy az elítélt pedofilok általában egy-két év letöltését követően szabadulnak, és ugyanott folytatják.

De Santis, az állam kormányzója többször kifejezte, hogy támogatja a halálbüntetés végrehajtásának megkönnyítését, és várhatóan támogatni fogja az eléje terjesztett törvényjavaslatot. A kormányzó azt állította, hogy motiválta őt egy bűnöző esete, aki 2018-ban 17 embert gyilkolt meg, de elkerülte a halálbüntetést, miután az esküdtszék nem tudott egyhangú ítéletet hozni. Ugyanez az egyhangú ítélet hiánya teszi lehetővé a pedofilok enyhe büntetését és gyors szabadulását.

Bevallom: keresztényként ellenzem a halálbüntetés kiszabását, és elítélem annak végrehajtását. Mert bűn elvenni egy embertárs életét bármilyen formában. (Ne ölj! – mondja a mózesi tízparancsolat egyike.) Ez esetben viszont (ha ott ülnék a floridai törvényhozásban) megszavaznám a törvényjavaslatot. Nem kívánom egyetlen embertársam kivégzését sem, csak azért szavaznék mellette, hogy a szigorú büntetés elrettentse a bűnre hajlamosokat. Legalábbis a többségüket.

Nem tudom, hogy a floridai törvényjavaslat híre eljut-e az Európai Parlament képviselőinek a fülébe. Illetve, eljutni eljuthat(na), ha nem tapasztanák be a fülüket minden olyanra, ami saját elveikkel ellentétes. Korántsem arra gondolok, hogy az Öreg kontinensen is bevezessék a halálbüntetést. Isten ments! Csak arra, fontolják meg, hogy ártatlan gyermekeink védelméről felelősségteljesebben kellene gondolkodniuk és gondoskodniuk.

Hozzászólások