Reményt adó oltási maraton

Írta:
2021. április 25. 17:12 (vasárnap) /

Hatalmas sikere van a temesvári oltási maratonnak, ahol bárki előjegyzés nélkül beoltathatta magát a PfizerBiontech vakcinájával hétfő reggelig. A Regionális Üzletközpontban (CRAFT) önkéntes orvosok megszervezte oltási maraton április 23-án, pénteken délután 16 órakor rajtolt és április 26-án, hétfőn reggel 8 órakor ér véget.

Vasárnap reggelig már több mint 4200 oltást adtak a temesvári kórházakban dolgozó orvosok, ápolók, illetve az Orvostudományi Egyetemen tanuló medikusok. „Amikor láttam, hogy az emberek sorban állnak az oltásért, boldog voltam! Attól rettegtünk, hogy a hatalmas erőfeszítéssel megvalósított akció érdektelenségbe fullad. Izgultunk, mert az emberek egy kicsit szkeptikusok voltak az oltási maratonnal kapcsolatban, kell egy kis őrültség ahhoz, hogy ilyesmit megpróbálj. Úgy gondolom, hogy az emberek ráéreztek arra, hogy tiszta szívből segíteni akarunk!” – nyilatkozta a sajtónak Dorel Săndesc ATI-s főorvos, az oltási maraton egyik szervezője.

„Reménytadó hétvége! A fertőzöttségi arány tavaly októberben volt utoljára ilyen alacsony, az oltási maraton keretében pedig vasárnap reggel 10 óráig több mint 4200-an oltatták be magukat. Az akcióban több száz önkéntes vesz részt a temesvári kórházakból és az Orvostudományi Egyetemről. Ott jártam én is vasárnap reggel, beszéltem az orvosokkal, a beoltott személyekkel, akiket lenyűgőzött, hogy milyen olajozottan működik minden, előzetes programálás nélkül is. Úgy gondolom, ez a közösségi szellemnek, Temesvár szellemének köszönhető” – írja közösségi oldalán Dominic Fritz polgármester.

Az oltási maraton során adatták be maguknak a vakcinát a Timișoara Bikers motorosai, a Cargo együttes tagjai (akik vezetőjüket, Adi Bărart veszítették el a járványban), Ștefan Popa Popa’s karikaturista, illetve több olyan volt koronavírus-fertőzött, akiket a temesvári kórházak intenzív osztályán kezeltek, de sikerült legyőzniük a betegséget. Szombaton a temesvári fegyház több foglya is jelentkezett, őreik kíséretében, hogy felvegyék az oltást. Az emlékeztető oltást három hét múlva kapják meg a most beoltották, az Olimpia sportcsarnokban megszervezésre kerülő újabb maratoni akció keretében.

 

Nagy tömeg várta pénteken az Oltási Maraton rajtját

(Fotó: tion.ro)

Önkéntesek oltottak előjegyzés nélkül bárkit ezen a hétvégén

(Fotó: facebook.com)

 

 

Hozzászólások