Kinőtték az arad-gáji nagytermet

Írta:
2010. február 8. 19:44 (hétfő) /

Szombaton este az arad-gáji Caritas Ház udvarán lévő ifjúsági központ nagytermében tartották a Marosi Főesperesség fiataljainak a vidám farsangi jelmezbálját.

Amelyiken ft. Király Árpád főesperessel az élen jelen volt a papság egy népes csoportja, is akik elkísérték az egyházközségeikből érkezett közel 100 gyermeket és fiatalt. A mulatságon részt vett ft. Kocsik Zoltán egyházmegyei ifjúsági lelkész is.

A 17.30 órakor kezdődött programot a jelmezbe öltözött ft. Király Árpád főesperes üdvözlő szavai nyitották meg, a farsang eredetéről, a hozzá fűződő hagyományokról beszélt. Az arad-ségai fiatalok képviselői ismertették az általuk összeállított műsort, amelyikben viccek hangzottak el, utána vidám jeleneteket adtak elő, majd társasjátékok tették színessé az estét. Az Arad-Ségából, a belvárosból, Mikelakáról, a Mosóczy-telepről, Arad-Gájból, továbbá Pécskáról, Kisiratosról, Nagyiratosról, Kisjenőből, Szentannáról, továbbá Lippáról érkezett fiatalok közül igen sokan öltöttek jelmezt, vettek részt a két korosztály számára meghirdetett versenyen. A jelmezesek a Kovács Jenő és felesége, Mária, Kubik Szandra, Bene Tamás és Váncsa Csaba összetételű zsűri előtt vonultak fel. A hosszan tartó felvonulást, értékelést követően a következő döntés született: a gyermek-korosztályban I. a tele tubbies, II. a kémény, III. az indián lány jelmeze. A fiataloknál I. az iker bohócok, II. a lepkék hercegnője, míg III. díjat a Mickey-Miny jelmezt viselőknek ítélték. A nyertesek oklevelet, illetve játékokat kaptak. A késő estébe nyúló mulatság legnagyobb részét természetesen a tánc tette ki, amelyet zenegépre roptak, miközben a szervezők egész idő alatt süteményeket, üdítőt biztosítottak számukra.

Amint a rendezvény egyik fő szervezőjétől, ft. Dumitru Daniel arad-ségai káplántól a helyszínen megtudtuk, az arad-gáji ifjúsági központ nagytermét a fiatalság farsangi mulatsága kinőtte, ezért a jövő évi rendezvény számára nagyobb teremről kell gondoskodniuk. 

Hozzászólások