Griffin módra

2015. június 10. 18:30 (szerda) /

A Family Guy című sorozat (ami nem csak rajzfilm, hanem kemény beszólás az egyénnek és a közösségnek is) egyik részében Peter Griffin kitalál magának egy olyan TV-műsort, melyben elmondja, hogy mi húzza ki nagyon a gyufát. Hadd tegyek én is hasonlóképpen, csak miheztartás végett.

Pár héttel ezelőtt költségvetést számoltam, és rá kellett jönnöm, hogy vannak termékek, amik amellett, hogy ideálisak, szükségszerűek is, mégsem elérhetőek. Ilyen például a Razer Blade. A laptopok egyik királya ez a kis csoda. Van benne stílus, minőség, és erő. Nagyon sok. Azonban Romániából nem lehet megrendelni, sőt Európában sem. Az alternatíva nyilván a rivális cég, az Alienware. Ez viszont nem tetszik! Nyilván hajlandó voltam kompromisszumot kötni, hiszen az egész gyakorlat volt, de ilyenkor két szó dübörög a fejemben: UNIÓ. MIÉRT?

Azt gondolná az ember, hogy legalább Amazonról meg lehetne rendelni. És mi a trükk? Drágább, naná, meg sem fordult a fejemben, hogy nem. De kitaláljátok, mely cég nem szállít Romániába, mi több, környékére sem? Az Amazon, naná. eBay? Akad, persze. Használtan. Lehet, hogy ez máskor elfogadható lenne, de még gyakorlatból sem indítok be semmit használt holmikkal.

Na, most ez húzta ki a gyufát. Értem én, hogy el vagyunk maradva, de könyörgöm, hogyan zárkózzunk fel, ha ilyen banális akadályokba ütközünk? 

Hozzászólások