Magyar bálozók együtt köszöntötték az újévet

Írta:
2010. január 3. 17:31 (vasárnap) /

Több, mint hatszáz temesvári és környékbeli magyar köszöntötte együtt az újévet az Élelmiszeripari és az Electromotor szakközépiskolák étkezdéiben, a 4+2 Asszinkron és a Szinkron zenekarok szilveszteri mulatságain.

A 4+2 Asszinkron zenekar bálján több mint négyszáz bánsági magyar vett részt, a megyeszékhelyen kívül Lugosról, Nagyszentmiklósról, Csenéről, Varjasról és más környékbeli településről is érkeztek a szilveszterezők. A novemberben Svédországban vendégszerepelt zenekar külföldi turnéja során ellesett ötletekkel fokozta a jó hangulatot. A szépen feldíszített, zsúfolásig megtelt teremben igazi szilveszteri hangulat uralkodott: a bálozók papírcsákókkal, trombitákkal, konfettivel felszerelkezve köszöntötték az újesztendőt és reggelig táncoltak a 4+2 Asszinkron változatos zenéjére.

Az Electromotor iskola étkezdéjében, a Szinkron zenekar jó hangulatú szilveszteri mulatságán is több mint kétszáz magyar bálozó ropta reggelig a táncot. Szabó Ferenc, a Szinkron zenekar vezetője lapunknak elmondta: elégtétel a számára, hogy még van igény a hagyományos magyar bálokra, a minőségi együtt szórakozásra, de néhány évvel ezelőtt volt olyan szilveszter is Temesváron, amikor három bálban több mint ezer magyar szilveszterezett együtt.

Szilveszteri bálok keretében köszöntötték az újévet a zsombolyai és a végvári magyarok is.

Hozzászólások