„Országos szinten is figyelnek ránk!”

Írta:
2015. október 21. 16:52 (szerda) /

Ifjúsági Hétvégét szerveztek a Temes megyei magyar fiatalok számára az elmúlt hétvégén, 2015. október 16–18 között Zoldon. A Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács által, a Bánsági Közösségért Egyesülettel és az RMDSZ Temes Megyei Szervezetével partnerségben megszervezett rendezvényen, Oláh Gábor, TEIS-elnök meghívására részt vett Antal Lóránt MIÉRT-elnök és Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke. Az immár hatodik Temes megyei Ifjúsági Hétvégén 40 igazfalvi, óteleki, temesvári, varjasi és végvári fiatal vett részt.

A péntek esti megnyitón Antal Loránt MIÉRT-elnök és Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke köszöntötték a bánsági fiatalokat. Oláh Gábor TEIS-elnök megköszönte Antal Lórántnak és Geréd Imrének, hogy jelenlétükkel megtisztelték a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács rendezvényét. „A ti jelenlétetek alátámasztja, hogy országos szinten is odafigyelnek ránk, értékelik a munkánkat és meghallgatva a mi véleményünket is, próbálunk közösen a MIÉRT elnökségben megoldásokat találni a magyar fiatalok számára” – mondta Oláh Gábor. A megnyitó után a vacsoraasztal mellett ismerkedtek egymással a magyar fiatalok.

Az Ifjúsági Hétvége szombaton a fiatalokat összerázó, csapatépítő játékokkal folytatódott. A bográcsgulyás közös elkészítése után délután a zoldi táj, a Ruszkai-havasok szépségeivel ismerkedtek a rendezvény résztvevői, majd Molnár Zsolt parlamenti képviselő vázolta a fiataloknak az ifjúsági életben rejlő lehetőségeket, kihívásokat, arra bíztatva őket, vegyenek részt aktívan a rendezvények megszervezésében és a közösségi életben. A tartalmas program szombat este szalonnasütéssel, tábortűz mellett eltöltött vidám együttléttel zárult.

Hozzászólások