Biztosra mennek

Írta:
2023. november 21. 17:49 (kedd) /

Tizenhárom polgármester írta alá azt a petíciót, amelyet az Aradról Világos felé vezető utat keresztező vasúti átkelő elbontására vonatkozó döntés ellen nyújtanak be. Az átkelő elbontására a Mikelaknál épülő vasúti felüljáró elkészültével kerülhet sor, mivel a tervek szerint a jelenleg működő vasúti átkelőre a híd elkészültével nem lesz szükség. A 7-es országútra vezető709-es jelzésű megyei úton lévő körforgalom előtti sorompóval ellátott vasúti átkelő a központi hatóságok szerint akadályozza a forgalmat, ám tekintettel a várost elhagyó autósok és teherszállító járművek nagy számára a helyi önkormányzat írásos petíciót írt alá arra vonatkozóan, hogy az átkelő és a sorompó továbbra is megmaradjon és működjön. Az önkormányzatok úgy vélik, hogy a vasúti átkelő elbontásával a felüljárónál alakul ki majd forgalmi dugó.

A szállítási minisztérium a petíció benyújtását megelőzően ígéretet tett az átkelő megtartására, de Călin Bibarț írásos formában szeretné biztosítani, hogy az átkelő megmarad, arra az estre is felkészülve, ha javításokat vagy egyéb munkálatokat végeznek a felüljárón. Az átkelő és az út lezárásával Világos és környéke, a megyei út, a Körös-vidéke és a Maros völgye egy részén a közúti forgalom teljesen leállna (Világosnál), vagy nehézkessé válna, mint Glogovác esetében, ahol így is rengeteg jármű halad át. 

A petíciót, amit a kormánynak, a közlekedésügyi minisztériumnak és a Nemzeti Vasúti Társaságnak is elküldenek Arad municípium, Borosjenő, Borossebes és Világos, Glogovác, Bélhagymás, Sikula, Buttyin, Hévízkáránd, Selénd, Bocsig, Csermő és Raj önkormányzata írta alá. A petíciót Pankota önkormányzata is támogatta, bár a polgármester nem vett részt a petíció aláírási eseményén. 

Hozzászólások