Elfogták a fiatalokat, akiket a rendőrök üldöztek szombaton

Írta:
2023. október 30. 17:42 (hétfő) /

Szombaton 23 óra körül Pankota környékén két rendőr egy szolgálati járművel egy személygépjármű követésébe kezdett. A személyautó folytatta útját, ám a rendőrautó Szentannán egy másik rendőrautóval ütközött. A balesetben négy rendőr sérült, akiket kórházba szállítottak. 

Aznap este a megyei rendőrség közölte, hogy az esetről a Kisjenői Törvényszéket is értesítették, és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt eljárást indítanak. E mellett belső vizsgálatot is indítottak az érintett rendőrök eljárásának kivizsgálására. Az érintett rendőröket alkohol- és drogtesztnek vetették alá, ami negatív eredményt mutatott. 

Másnap a hatóságok közölték, hogy elhagyottan találták a rendőrök üldözte autót Varsánd közelében, megközelítőleg 10 km-re a baleset helyszínétől. Vasárnap reggel a rendőrök a négy pankotai fiatalt is kézre kerítették, akik az autóban utaztak: kettőt otthonukban, kettőt pedig a Pankota közelében lévő erdőben találtak meg. A vizsgálatok szerint a járművet egy 18 éves fiatal vezette, akin szintén drog- és alkoholszintmérést végeztek, ami negatív eredményt mutatott. A Kisjenői Törvényszék gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt és a baleset helyszínének elhagyása miatt indított eljárást.

A kórházba szállított négy rendőr közül ketten súlyos állapotban vannak. 

Hozzászólások