Negyvenmillió eurós forrásokra pályázhatnak a nyugati régió cégei

Írta:
2024. február 27. 16:50 (kedd) /

A Nyugati Régió Fejlesztési Ügynöksége (ADR Vest) új pályázati felhívást írt ki a 2021–2027-es Nyugati Regionális Program keretein belül, a régió mikro-, kis- és középvállalkozásai (KKV) számára, amelyek 41,25 millió euró értékű fejlesztési forrásokra pályázhatnak. A felhívás az alábbi típusú cégeket célozza meg:

• városi környezetben vagy turisztikai központokban működő mikrovállalkozások;

• városi vagy vidéki környezetben, valamint városi vagy vidéki turisztikai központokban működő kis- és középvállalkozások.

A vissza nem térítendő finanszírozás értéke minimum 300 ezer euró, maximum 4 millió euró lehet termelési tevékenységet végző KKV-k esetében, illetve minimum 200 ezer euró, maximum 1 millió euró a szolgáltatást végző cégek esetében. 

A pályázó hozzájárulása a beruházás finanszírozásához, a regionális állami támogatásból finanszírozott komponens esetében:

• a beruházás elszámolható összértékének 30%-a Hunyad megyében működő mikrovállalkozások és kisvállalkozások, illetve 40%-a középvállalkozások esetében;

• a beruházás elszámolható összértékének 40%-a Krassó-Szörény megyében működő  mikrovállalkozások és kisvállalkozások, illetve 50%-a középvállalkozások esetében;

• a beruházás elszámolható összértékének 50%-a Arad vagy Temes megyében működő mikrovállalkozások és kisvállalkozások, illetve 60%-a középvállalkozások esetében.

A de minimis támogatással finanszírozott komponens esetében a pályázó hozzájárulása Hunyad vagy Krassó-Szörény megyében a projekt teljes támogatható értékének 10%-a, Arad megyében 17%-a, Temes megyében pedig 24%-a.

A projektek benyújtása 2024. augusztus 1-je 12.00 óra és 2024. augusztus 31-e 12.00 óra között történik. A pályázati útmutató jóváhagyott változata a mellékletekkel együtt elérhető a Nyugati Regionális Program honlapján (vest.ro).


Fotók: ADR Vest

Hozzászólások