„Van egy céged? Pályázz európai forrásokra!”

Írta:
2023. november 3. 10:48 (péntek) /

Idén november 1-jétől a Nyugati Régió mikrovállalkozásai a 2021–2027-es Nyugati Regionális Program keretein belül kiírt, összesen 36 millió euró értékű felhívás forrásaira pályázhatnak. A 2023. augusztus 31-én kiírt két felhívás a termelés és a szolgáltatások területén működő mikrovállalkozásoknak szól, a benyújtási határidő 2023. december 1.

A termelési területen tevékenykedő mikrovállalkozásoknál a keretösszeg 26,33 millió euró, a vissza nem térítendő finanszírozás értéke minimum 30 ezer, maximum 200 ezer euró. További 10 millió euró értékű forrásokra pályázhatnak azok a mikrovállalkozások, amelyek a szolgáltatások területén folytatnak tevékenységet. Ezek esetében a megpályázható vissza nem térítendő finanszírozás minimum 30 000 euró, maximum 120 000 euró.

Mindkét felhívás a Nyugati Régióban bejegyzett székhellyel rendelkező mikrovállalkozásoknak szól. A projektek megvalósításának helye városi környezetben vagy a nyugati régióban található turisztikai üdülőhelyen kell legyen.

A pályázó hozzájárulása a beruházás finanszírozásához a projekt megvalósítási helyétől függően eltérő. Legkevesebb 10% a Hunyad és Krassó-Szörény megyében megvalósított beruházásokra, az Arad megyében megvalósuló beruházásokra 17%, a Temes megyében megvalósuló beruházásokra pedig 24%.

A mikrovállalkozásoknak szánt két felhíváson belül minden támogatható projektet a műszaki és pénzügyi értékelési szakaszban elért pontszámok sorrendjében szerződnek le, nem pedig a benyújtás sorrendjében. A pályázatok benyújtási időszaka december 1-jén 8.00 órakor zárul. 

 

 

Hozzászólások