Szabadkőművesség Aradon

Írta:
2023. szeptember 19. 17:14 (kedd) /

Az Alternatív Turizmus Egyesület folytatja az Arad Free Tours projekt Turistaként otthon – zárt ajtók mögött elnevezésű túravezetését. Szeptember 24-én, vasárnap egy rejtélyes és titokzatos túrára kerül sor, természetesen meglepetésvendéggel – tájékoztat az egyesület közleményben.

A szabadkőművesség egy diszkrét nemzetközi szervezet. A definíció szerint a szabadkőművesség beavató rend, amelynek tagjait a közös erkölcsi, szellemi és társadalmi eszmék, a közös rituálé szerinti beavatás, a nagy vallások egyik szent könyvére (a Biblia, a Korán, a Tao-tö-king, a hindu Védák, a buddhista Tipitaka vagy más szentnek tartott írások) tett eskü, valamint a Legfelsőbb Lénybe vetett hit – akit a szabadkőművesek a Világegyetem Nagy Építőmesterének neveznek – köti össze.

Tulajdonképpen mi a szabadkőművesség? Kik a szabadkőművesek? Mit csinálnak a szabadkőművesek az összejöveteleken? Melyek a szabadkőművesek jelei, szimbólumai? Milyen szabadkőműves fokozatok vannak? Mindezekre a választ, valamint a szabadkőművesség történetét és sok más részletet megtudhat a vasárnapi túrán. 

Gyülekezés a megyei könyvtár előtt 18 órakor, innen indul a túravezetés az Octavian Goga utcán át, az Avram Iancu téren keresztül, a Vörös Ökör felé, majd véget ér a szabadkőműves templomban, ahová be is mehetnek az érdeklődők. 

Előzetes bejelentkezésre nincs szükség, akit érdekel, az legyen a megadott időben és helyen szeptember 24-én, vasárnap.

Hozzászólások