A Vajdahunyadi Corvinul edzettebb, mint a galaci acél!

Írta:
2024. május 16. 17:43 (csütörtök) /

Szerda este Nagyszebenben rendezték a Románia Kupa döntőjét a Corvinul és az Oțelul Galați között, mintegy 12 000 néző előtt.

A vezetést Rusevic 27. percben szerzett góljával Dorinel Munteanu galaci csapata ragadta magához. A szünetig kiegyenlített a vajdahunyadi (amúgy 103 éves) klub játékosa, Coman (39. p).

A fordulás után büntető értékesítésével duplázott Rusevic (58. p), de hősiesen küzdve Manolache góljával (74. p) hosszabbítást harcolt ki a Corvinul (2:2).

A kétszer 15 perces hosszabbításban nem született újabb gól, jöhettek hát a tizeneggyesek!

Az izgalmas védések, kihagyások után a Kupát végül a Vajdahunyadi CORVINUL nyerte (5:4-es összesítéssel) – 1975 óta (Rapid) most nyert ismét II. Ligás csapat Románia Kupát!

Florin Maxim csapata, a Corvinul léphet az Európa Liga 2024-2025-ös porondjára, a selejtező első fordulójától bizonyíthatja rátermetségét, összetartását, jó formáját a nemzetközi focivilág árgus szemei előtt. Addig is Maxim elmondása szerint a Vajdahunyadi polgármesterrel egyetemben úgy gondolkoznak, hogy a kupában való menetelésükkel összegyűjtött 351 000 eurónyi összeget a labdarúgók fogják megkapni – ennyit szedett össze a Sepsi OSK is a tavalyi győzelme és kupaszereplése után.

Răzvan Burleanu a FRF elnöke nem volt jelen a kupameccsen, hiszen Tájföldön vesz részt egy, ma induló FIFA kongresszuson...

Dorinel Munteanu csapata (nyereségük 105 000 euró) ezzel a vereséggel nem léphet egyenesen az európai porondra (lemaradtak az Európa-ligáról), s a Konferencia-ligába jutásért is két ellenféllel kell selejtezőt játszania. Első ellenfelük a Kolozsvári U lesz (május 19-én, vasárnap, várhatóan 14.30 órától). A nyertesre egy második selejtező is vár majd a Konferencia-ligába jutásért, a felsőházi(!) 3. helyezett ellen (CFR vagy Universitatea).

Hozzászólások