Antalya partján készül a „Poli”

Írta:
2010. január 18. 14:41 (hétfő) /

A romániai hidegtől megszabadulva, szombat délutántól a Temesvári FC Törökországban, Antalya üdülővárosában, 15 Celsius foknál is melegebb időben készül a tavaszi meccseire. 

Az első tíznapos edzőtáborban Ioan Ovidiu Sabău vezetőedző jócskán megszaladtatta tanítványait, mert elmondása szerint a labdarúgók erőnléte akár döntő tényező lehet a bajnoki címért folyó harcban. A Kervansaray Szállóhoz tartozó pályákon lebonyolított edzéseken mindenki teljes intenzitással részt vett, kivéve két-két labdarúgót: Sepsi László folytatja a már Temesváron elkezdett külön felkészülését, míg Alexandru Bourceanu kétnapos pihenőre szorul egy apróbb izomhúzódás miatt. A bukaresti reptéren voltak meglepetések is, mert Gueye Mansour szenegáli labdarúgónak vízumproblémái akadtak, Ioan Mera pedig kissé későn vette észre, hogy lejárt az útlevele… Ők csupán holnap csatlakozhatnak társaikhoz.

Megegyeztek Dayro Morenóval!

A lila-fehér gárda vezetősége tovább erősítené az amúgy is elég kiegyensúlyozott és erős keretét: elutazás előtt Marian Iancu elnök 450 ezer euró +ÁFA értékben megegyezett Gigi Becalival, a Bukaresti Steaua mecénásával Dayro Moreno kolumbiai középpályás elhozataláról, így a Balkan Petroleum vezetője csupán a 24 esztendős, támadó szellemű kolumbiai labdarúgóval kellett megegyezzen, ami úgy tűnik, meg is történt. Dayro leszerződtetésével egy dél-amerikai kvartett alakulna ki a Bega-parti városban, hiszen Eder Bonfim brazil, Vazquez argentin, Mejia pedig ugyancsak kolumbiai. Amúgy a bánságiak meglehetősen jól járnának a Bukaresti Steaua FC türelmetlenségével, mert a 2008 januárjában 2 millió dollárért érkezett válogatott játékost sokan tehetséges labdarúgónak tartják, a transfermarkt.de  internetes oldal, például, 2,4 millió euróra becsüli értékét.

Dacian Varga is érkezhet

Miután a külföldi ajánlatok rendre gyengéknek bizonyultak, Dacian Varga egyre inkább egy temesvári szerződést látna a legjobbnak abban az esetben, ha Marian Iancu továbbra is fenntartja 2 millió eurós átigazolási ajánlatát, amit már jó ideje elküldött Vasile Şimannak, a Bukaresti Sportul Studenţesc tulajának. A széleken is bevethető Varga érkezése a Karamian ikrek már-már unalmassá vált időhúzásától is függene, mert a két örmény játékos távozása vagy mellőzése esetén valóban szükség lenne egy nagyobb konkurenciára a széleken: eddig Maxim, Contra, Curtean, Chiacu és Goga lennének bevethetők ezeken a posztokon.

Hozzászólások