Atlétika: Marcell Jacobs remekelt 100 méteren Turkuban

2024. június 19. 16:37 (szerda) /

Az olimpiai bajnok Marcell Jacobs kétszer is tíz másodpercen belül futott 100 méteren Turkuban, a legendás Paavo Nurmiról elnevezett arany kategóriás nemzetközi atlétikai versenyen.

Az olaszok sztársprintere, Marcell Jacobs – aki a klasszikus számban alig egy hete védte meg címét a szabadtéri Európa-bajnokságon – idén még nem tudott a bűvös határon belüli eredményt produkálni, a római Eb-t 10,02 másodperces eredménnyel nyerte meg. Finnországban aztán már az előfutamban 9,99-et produkált, majd a döntőben 9.92 másodperccel győzött.

„Az előfutamban a rajtom és a táv eleje remekül sikerült, a döntőben pedig éppen fordítva. Az olimpiáig össze kell raknunk a két jót egy egésszé” – elmélkedett turkui győzelme után Jacobs, aki a tokiói játékok óta – melyet 9.80-nal nyert meg – nem futott olyan gyorsan, mint a finnországi döntőben.

Férfi 100 méteren Jacobs egyelőre még így is messze van a világ idei legjobb eredményétől, melyet szombaton, a kenyai bajnokságon futott Ferdinand Omanyala 9.79 másodperccel.

(nso)

Hozzászólások