EURO-2024 – Fordítottak a portugálok a csehek ellen

Írta:
2024. június 19. 16:37 (szerda) /

A portugálok ráadásban szerzett góllal 2:1-re legyőzték a cseheket kedden a németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörében.

Cristiano Ronaldo a hatodik kontinenstornáján lépett pályán és a 26. Eb-meccsét játszotta – mindkettővel rekorder –, Pepe pedig 41 évesen és 113 naposan Király Gábort megelőzve a legidősebb játékos lett az Eb-k történetében.

 

Portugália:

 Diogo Costa - Dalot (Gonzalo Inácio, 63.), Pepe, Rúben Dias - Joao Cancelo (Nélson Semedo, 90.), Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha (Francisco Conceicao, 90.), Nuno Mendes (Pedro Neto, 90.)- Ronaldo, Rafael Leao (Diogo Jota, 63.)

Csehország:

Stanek - Holes (Chory, 93.), Hranác, Krejcí - Coufal, Sulc (Sevcik, 79.), Soucek, Provod (Barák, 79.) Doudera - Kuchta (Lingr, 60.), Schick (Chytil, 60.)

 

A szünetben 0:0 volt még az eredmény, a fontosabb momentumok a II. félidőben történtek:

62. perc: bal oldali beadásnál tisztáztak a portugálok, de aztán jobbról került a labda Provod elé, aki kapásból, 22 méterről tekert a kapu jobb oldalába (0:1).

69. perc: egy ívelés után Nuno Mendes fejelte le középre a labdát, melyet a cseh kapus csapattársa, Hranac lábára ütött, onnan pedig a kapuba pattant, öngóllal egyenlítettek a portugálok (1:1).

92. perc: Neto passzolta középre a labdát, a védők nem tudtak felszabadítani, a két perccel korábban beállt (19 éves) Francisco Conceicao pedig közelről a kapuba lőtt (2:1) és megszerezte a 3 pontot a portugál csapatnak.

(Forrás: MTI)

***

A másik keddi mérkőzésen az újonc Grúzia eleinte állta a sarat a törökök ellen, az első félidő végén még 1:1 volt, de a fordulás után még született két török gól, így végül Törökország–Grúzia 3:1 lett.

Hozzászólások