Kikapott a Dinamotól, de a felsőház élén zárt az UTA

Írta:
2024. május 13. 17:39 (hétfő) /

Vasárnap este elég nagy meglepetésként a fővárosi Dinamo a 18. percben már 2:0-ra vezetett a Kucherrel védekező UTA ellen.

A direkt kiesést elkerülni próbáló hazaiak gyors góljait Abdallah (14. p, befejelte Amzar gólpasszát) és Patriche (18. p, szögletet követő blokkolt rúgás után az üres kapuba gurított) szerezték az Arcul de Triumf pályáján.

Kovács István sok lapot is osztott a szabálytalanságokkal tarkított mérkőzésen, aminek végére a 2:0-s győzelemmel – és a szimultán játszott többi mérkőzés alakulásának köszönhetően – a Dinamo elkerülte az egyenes kiesést – igaz nagy izgalmak árán, edzőjüket gyengébb rosszullét is elfogta a pálya szélén!

Mint azt az alábbi alsóházi helyezésben láthatják, biztos kieső lett az FC U 1948 Craiova és az FC Voluntari.

Selejtezőt játszhat a bent maradásért a Dinamo – ellenfele a II. Liga 6. helyezettje, az FC Csíkszereda, illetve az FC Botoșani, amely a CS Mioveni ellen küzd majd szintén két mérkőzésen (május 17-én és 20-án, 20 órától) a Szuperligában való maradásért.

Mint ismert, a szerdán, HOLNAP 20.30 órától ROMÁNIA KUPADÖNTŐ-t játszó Vajdahunyadi Corvinul (vs . Oțelul Galați) nem teljesíti a feljutási követelmények összességét – a Șelimbăr (II. Liga 3. helyezettje) csapatával egyetemben.

Íme az alsóház végső, idényzáró sorrendje: 1. UTA (37 pont), 2. Oțelul Galați (36), 3. Hermannstadt (34), 4. Kolozsvári U (33), 5. Petrolul (29), 6. Poli Iași (27), 7. Dinamo (25), 8. FC Botoșani (25), 9. FC Voluntari (24), 10. FCU Craiova (22).

Állítólag már 50 éve nem végzett ilyen előkelő 7. helyen az aradi gárda, akinek edzője a héten fizetésemelést kér. Mircea Rednic mondása szerint jelenleg (eddig) kevesebbet kapott mint elődei, Bálint László vagy Ilie Poenaru. Most már bizonyított, letett valamit az asztalra, szerinte jogos követelményekkel ülhet le a tárgyalóasztalhoz. Jövőre a felsőház lenne a célja…

Sajtóhírek szerint sok piros-fehér játékos is magasabb fizetéssel hosszabbíthat, de majd meglátjuk mennyit bír el az aradi klub, ki marad és ki távozik az újabb idényig.

Addig is örvendjünk, hogy jól alakult a szezonvég és alsóházi dobogósként nyaralhat az UTA. Már amennyire nyaralni fognak… június 5-ig szabadok a játékosok, majd két hetet Arad környékén edzenek, mielőtt június 20–július 1 között a szlovéniai Roglában edzőtáboroznak. Ismerős helyszín, 2019, 2021 és 2022-ben már jártak ott és több barátságost játszottak különféle ellenfelekkel. Idén sem lesz másként!


Rednic bizonyított, fizetésemelést remél

(Fotó: uta-arad.ro)

Hozzászólások