Lelátó

Írta:
2024. május 13. 17:36 (hétfő) /

Szerda este CORVINUL HUNEDOARA–OȚELUL GALAȚI Románia Kupa-döntő, 20.30-tól a Digi Sport 1-en.

• Elkezdődött a teremlabdarúgó 1. Liga fináléja, a három nyert mérkőzésig tartó Galaci United–Temesvári CFR párharc első csatáját vasárnap a Duna-parti városban rendezték, s a galaciak 5:2-re nyertek. A 2. meccsre tegnap lapzárta után került sor. Bronzmeccset idén nem rendeznek, a 3. helyet a Dévai CSM szerezte meg.

• Az FCSB otthonában az ex-UTA-s Otele ollózásával 1:0-ra nyert a CFR. Dan Petrescu együttesének nagyon sokat érhet ez a 3 pont, hiszen lépéselőnybe került az Universitateával szemben a 2. helyért zajló küzdelemben. A kolozsváriak kissé belerondítottak az FCSB meccs utáni ünneplésébe, amikor átvették a bajnokság megnyeréséért járó trófeát és érmeket.

A Sepsi OSK 3:2-re verni tudta Székelyföldön a Rapidot.

• Véget ér a kolozsvári labdarúgó-hölgyek 12 éves uralma, Konstanca az új bajnok! Két fordulóval a női labdarúgó Szuperliga vége előtt a Konstancai Farul matematikailag bebiztosította bajnoki címét, miután vasárnap délután 2:1-re legyőzte a Kolozsvári U Olimpiát. A vasárnapi bajnoki meccsen az Olimpia emberhátrányba került, majd megszerezte a vezetést a Farul otthonában. A konstancaiak még a szünet előtt egyenlítettek, majd a győztes gólt a mérkőzés hosszabbításában szerezték, 2:1-re nyertek. Így a két együttes között hat pontra nőt a különbség és pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények a tengerpartiaknak kedveznek. A Temesvári POLI hölgyei 4:3-ra kikaptak Csíkszeredában, 38 pontjukkal a felsőház 4. helyén állnak jelenleg.

Lezárult a II. Liga idénye is. A Szuperligába feljutott a 60 ponttal éllovas Unirea Slobozia (1. 60 ponttal) és a 4. Gloria Buzău (51).

A Temes megyei ÚJSZENTES megmenekült a kieséstől, hiszen a III. Ligába direkt lecsúszó az Unirea Dej és a CSM Alexandria (A-csoport) ill. a CS Tunari és a Progresul Spartac (B-csoport) lettek. 

A III. Ligában Nagyváradon 2:1-re kikapott az FC Bihartól a Temesvári POLI. A hazaiak az ex-POLI-s Gîdea (22. p) majd Ciocan (40. p) által az első félidőben voltak eredményesek, a POLI a 82. percben Curescu által szépített.

A Lippai Sólymok 5:1-re nyertek az ACB Borosjenő otthonában, a Pécskai Haladás saját pályán kapott ki 2:3-ra a lendületben lévő Perjámosi Lendülettől (gólszerzők: Răchită 39, M. Salka 90 ill. Viașu 4, Prața 67, Mânecan 90+3). Székudvar 1:1-es döntetlennel osztozott a pontokon Csermővel.

• Az V. Liga mozgalmas fordulón van túl:

5A: Mureșul Zădăreni–Foresta Oil Sînpetru German 8:1, Team United Sânpaul– Olimpia Bujac 6:3, Banatul Arad–Voința Mailat 1:1, Viitorul Pereg–Gloria Secusigiu 4:3, Progresul Pecica II–CS Aluniș 6:1(!)

5B: Șoimii Livada–CS Șofronea 2:1, Frontiera Pilu–FC Sântana (3:0, a vendégek nem jelentek meg), Păulișana Păuliș II–Podgoria Ghioroc 4:2, Viitorul Olimpia Bârzava–Spicul Olari 11:0(!), Înfrățirea Iratoșu–Real Horia 6:3.

5C: Recolta Apateu–Cetate Dezna (3:0, a déznaiak nem álltak pályára), Unirea Gurahonț–Crișul Chișineu-Criș 1:2, ACS Vârfurile–Viitorul Satu Nou 4:1, Crișul Alb Buteni–Voința Sintea Mare 1:1, Flacăra Țipar–Avântul Târnova 3:5.

• A VI. Ligában az alábbi eredmények születtek (hivatalos klubnevekkel): Victoria Zăbrani II–FC Zimandu Nou 3:1, Cetate Sâvârșin–Mureșana Mândruloc 4:0, Șiriana Șiria–Semlecana Semlac 2:1, Mureșul Zădăreni–Gloria Arad 9:6, Viitorul Sintea Mică–Șoimii Archiș 2:0, CS Socodor II–Speranța Chier 7:0, Progresul Hălmagiu–Olimpia Bocsig 1:4, Progresul Dieci–Crișul Alb Șicula 3:2.

• Az aradi asztaliteniszező Alesia Sferlea 3 éremmel tért vissza az U19-es országos bajnokságról. Egyéniben ezüstöt, női párosban és vegyes párosban pedig bronzérmeket hozott el Aradra Cristian Dodean tanítványa.

Pingpongozók figyelem! Június 6–9 között Aradon rendezik meg a Daniela Dodean Akadémia-Kupa II. kiírását. Jelentkezni az U 11, 13, 15 és 19-es korosztályokban lehet Critian Dodean (Tel.: 0726-303.016) és Bogdan Roman uraknál (Tel.: 0721-272.857).

Az autós hegyi Eb spanyol (2.) futamán is győzött a címvédő Nagy Norbert. Az idénynyitó osztrák futamon is győztes pilóta nagyot küzdött az 5-ös kategóriában: „Három felfutásunk volt Spanyolországban. Az elsőnél alaposan meglepett az időjárás, hiszen lent száraz volt a pálya, fent meg esett. A másik két felfutásra azonban mindenhol felszáradt az aszfalt, és nagyot meccseltünk az élen, végül 2.9 másodperccel sikerült nyerni” – idézte a közlemény a BMW E46-tal versenyző Nagy Norbertet. A hegyi Eb következő fordulóját a hétvégén, a portugáliai Bragában rendezik.

• Romában Irina Begu 6:2, 6:0-ra verte Elise Mertenszt és tegnap már a nyolcaddöntőben az amerikai Danielle Collins ellen adogatott.

Vasárnap az Örök Városban Novak Djokovic 2:6, 3:6-ra kikapott a 26 éves chillei Alejandro Tabilo Álvareztől. Ma, kedden Tabilo Khachanovval, Zhang Monteiroval, Fritz pedig Dimitrovval adogat.

• A Bukaresti ITF tenisz-tornát a bolgár Piotr Nesterov nyerte.

• A CSM női kézilabdázói matematikailag megszerezték 7. bajnoki címüket, 30:27-re megverték a CSM Târgu Jiu csapatát.

• A hazai férfi vízilabda Szuperkupa-döntőben a Dinamo szépített, de 2:1-re továbbra is a Steaua vezeti a három győzelemig tartó finálét.

Ma este 22 órától TOTTENHAM–MAN. CITY a DGS 1-en. Az Arsenal 1:0-ra megverte az MU-t, továbbra is bajnok-esélyes.

Szerkesztette Kurjatkó Péter

(agerpres, gsp, sspolitehnica, glsa, aradon, szekelysport, MTI)

Hozzászólások