Már Barcelonában lecserélik az F–1-es csapat távozó pilótáját

2024. június 19. 16:35 (szerda) /

A Haas Formula–1-es csapatától a szezon végén távozik Nico Hülkenberg, a német pilóta 2025-től a Saubernél folytatja. A 36 éves versenyző a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén nem is ül autóba, a helyét az az Oliver Bearman veszi át, aki minden bizonnyal Hülkenberg utódja lesz.

A Sauber áprilisban jelentette be, hogy Nico Hülkenberg lesz 2025-től az egyik versenyzője, ráadásul a német pilóta az azt követő évben is a csapatnál marad, amikor már az Audi névlegesen is átveszi az istállót. A hírek szerint a Szaúd-Arábiai Nagydíjon a Ferrariban Carlos Sainz helyetteseként beugró Oliver Bearman lesz majd a 36 éves versenyző utódja a Haasnál.

 

Szinte biztos, hogy Bearman lesz Hülkenberg utódja a Haasnál

Brit sajtóhírek szerint titokban már meg is született a megállapodás a Haas és Bearman között, a brit pilóta kétéves (egy plusz egy év) szerződést írt alá az amerikai csapattal – számolt be róla a formula.hu.

„Bearman ismét csatlakozik hozzánk az első szabadedzésen, ezúttal Nico helyett, így onnan folytathatja, ahol Imolában abbahagyta” – mondta Ajao Komacu csapatfőnök, utalva arra, hogy az Emilia-Romagna Nagydíjon Bearman Kevin Magnussen helyét vehette át az első gyakorláson.

Komacu azt is megerősítette, hogy a barcelonai Spanyol Nagydíj lesz az első megfelelő alkalom arra, hogy a nagysebességű kanyarokban teljes körűen kiértékeljék a Haas frissítési csomagját.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny 3. helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

(origo/gphirek)

Hozzászólások