Nadia Comăneci üzenete Simona Halepnek

Írta:
2023. szeptember 15. 16:33 (péntek) /

Miután Simona Halep megkapta egy év huzavona után az ítészek döntését, amiben négy évnyi eltiltását követelik, számos sportlegenda bátorítja üzeneteivel, nyilatkozataival Simonát.

Nadia Comăneci, az egykor 10-est kapó tornászbüszkeségünk nem kommentálva a döntést kedves szavakat intézett az egykori világelső konstancai teniszezőnek:

„Nagy szeretettel ölelem. Legyen erős és büszke, amit eddig és innen tova Romániáért tett és tenni fog. Szeretve van, mindenki szereti. Meggyőződésem, hogy van ereje visszatérni.”

 

***

Bizonyos sajtóhírek arról szólnak, hogy van egy kiskapu az ítélőbizottság doppingellenes programjában – a 10.7.1-es cikkely –, amely szerint, ha egy felfüggesztett teniszező (pl. Halep) „beköpi” az egyik doppingoló társát, a büntetése háromnegyedét elengedik. Ez Simona esetében mínusz 3 év lenne, tehát vissza is térhetne már a nemzetközi versenyekre. Ez csak akkor teljesülhet, ha nem fellebbez a lausannei sportbíróságon.

A horvát Marin Cilic a fellebbezésre bíztatta Halepet, hiszen az ő esetében – 2013-ban miután 9 hónapra felfüggesztették – neki kedvezett a svájci sportbíróság, felfüggesztését majdnem azonnal csak négy hónapra csökkentették.

Állítólag a Simona pozitív tesztjét eredményező (étel)kiegészítőt a Mouratoglou Akadémia fizikoterapeutája, Candice Gohier ajánlotta Halepnek.

Két út áll Halep előtt, karakterét figyelembe véve szerintem a fellebbezés útját válassza. Hamarosan meglátjuk…

(Forrás: realitatea, prosport, gsp)

Hozzászólások