Vinícius Júnior: Mi sosem adjuk meg magunkat!

Írta:
2024. május 9. 15:52 (csütörtök) /

A Real Madrid Joselu 88. és 91. percben szerzett találatainak köszönhetően 2:1-re legyőzte a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, ezzel bejutott a fináléba.

A lefújás után néhány főszereplő értékelte a látottakat.

A mezőny egyik legjobbja, Vinícius Júnior csapata győztes mentalitását emelte ki a lefújást követően: „Ez a Real Madrid! Mi sosem adjuk meg magunkat, hiszünk magunkban és a szurkolóink támogatásában. Ez újra és újra meg fog még történni velünk. Hazai pályán érezzük, hogy bármire képesek vagyunk, hiszen velünk vannak a szurkolóink. Mindig nyerni akarunk, legyen annak bármilyen ára” – fogalmazott a Real brazil támadója.

A Bayern München védője, Matthijs de Ligt érthetően nagyon csalódottan nyilatkozott: „Azt hiszem, (most is) láthattuk, hogy mennyire kegyetlen a labdarúgás – így a holland középhátvéd. – Úgy vélem, kilencven percig stabilan teljesítettünk, nagyon éretten és rendezetten védekeztünk. Jó dolog, ha ilyen sokáig tartod magad a Bernabéuban, de elkeserítő – mint az olyan gyakran megtörténik a Real Madrid ellen –, ha így odaajándékozod a meccset.”

(Forrás: nso)

(Szerk. megj.: Valószínű Matthijs de Ligt Manuel Neuer bajor kapus bakijára (is) gondolt, hiszen az egyik gól mondhatni az ő hibájából született, nem tudott hatékonyan megfogni egy közepes erősségűnek ítélhető rúgást. Persze ehhez Harry Kane időelőtti lecserélése – 0:1-nél! – is hozzájöhet…).

A Borussia Dortmund–Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőt a legendás, megújult Wembley stadionban rendezik június 1-én.

Hozzászólások