Minorita mártírok ereklyéi jártak Aradon

Írta:
2018. március 12. 18:20 (hétfő) /

Az arad-belvárosi római katolikus templomban pénteken 17 órakor kezdődött szentmisén részt vett p. Dariusz Bogaczyński lengyel minorita atya, aki a szentmise után az udvari kápolnában bemutatta két, nemrégiben boldoggá avatott lengyel minorita atya, Michał Tomaszek és Zbigniew Strzałkowski ereklyéjét. A Krakkóból érkezett Dariusz atya az asztalkára helyezett ereklyetartó mellett lengyelül elmondott ismertetőjét p. Huszka György minorita testvér fordította magyarra. Ezek szerint a két önkéntes minorita testvért 1991. augusztus 9-én terroristák gyilkolták meg a perui Pariacoto településen, majd 2015. december 5-én lettek boldoggá avatva az ugyancsak perui Chimbote településen.

Dariusz atya részletesen ismertette a két mártír tudatos áldozatvállalását, ugyanis a terroristák halálosan megfenyegették őket, ugyanakkor a gyilkosság napján a hívek is figyelmeztették őket az érkező terroristákról. A 31, illetve 33 éves fiatalemberek azonban az Istennek tett fogadalmukat a veszélyben sem adták fel, amiért mindketten az életükkel fizettek. A szentté avatásuk is folyamatban van – összegezte Dariusz atya mondanivalóját Huszka György minorita testvér.

Az imával kezdődött és végződött szertartás végén Dariusz atya a két mártír ereklyéjét megörökítő fényképüket osztotta ki ingyen, de vásárolni is lehetett az ereklyéiket tartalmazó olvasókból. 

Hozzászólások