Három szappanopera ötven percben

Írta:
2014. április 4. 13:26 (péntek) /

Akik szeretik a szappanoperát, azoknak ez az idő túl kevés, akik nem szeretik, azoknak bőven sok, de a csütörtök délutáni Szappanopera a Kölcsey Diákszínpad előadásában éppen az egészséges mércét ütötte, sőt, ebben a megközelítésben talán lehetett volna hosszabb is.

Csütörtökön 19 órától tartotta bemutatóját a Kölcsey Diákszínpad a Minorita Kultúrházban. A közönség elé vitt darab eredeti változatát tavaly nyáron a Kisiratosi Színjátszótáborban Faragó Zénó vezetésével állították össze, a most látott verziót már új oktatójukkal, Szabó Eduárddal újítottak fel, és februárban a Szabadkai Regionális Diákszínjátszó Fesztiválon nagy sikert arattak vele. Azt hiszem, ezt elmondhatjuk az aradi előadásról is.

A hét diákszínész alakítása által elevenedtek meg a magyarországi kereskedelmi televízióadók szappanoperáinak szereplői (Barátok közt, Jóban Rosszban), de betekinthettünk a neves mexikói filmsorozat, Rosalinda „istentudjahányezredik” epizódjába.

A megszemélyesített televízió a közönség elé tárta a szappanoperák követhetetlen fonalát, a televízióból özönlő erőszak- és brutalitáshullámot, de szappanopera ide vagy oda, a legjobb az egészben az, hogy minden készüléken/távirányítón ott van a piros gomb.

Szellemes, szórakoztató paródiát adott elő a Kölcsey Diákszínpad, az a fajta előadás volt, mely határozottan kikapcsolódást biztosított, még ha csak közel 50 percre is, de megérte.

Hozzászólások