Az üzleti szférából érkezett az RMDSZ polgármesterjelöltje

Írta:
2024. április 2. 17:39 (kedd) /

Március 23-án, az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában megtartották Arad megyei jogú város tanácsos jelöltjeinek rangsoroló küldöttgyűlését, melyen elfogadták és jóváhagyták Veres Attila indulását a június 9-i helyhatósági választásokon mint az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje.

A küldöttek a képviselőtestületi jelölteket is rangsorolták a gyűlésen, ahol a következő személyek nyújtották be jelentkezésüket: Veres Attila, Horváth Júlia, Derzsi Csaba, Gerőcs Attila, Détári Attila, Román Pál.

Veres Attila aradi magyar üzletember, nős, három gyermek édesapja. Tanulmányait magyar nyelven végezte. Egyetemi (Temesvári Műszaki Egyetem – automatizálás és számítógépek kara) évei alatt helyettesítő informatikatanárként dolgozott a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Egyetemi tanulmányai befejezése után azonban váltott, és immár 25 éve a magyar tulajdonban lévő magyarországi székhelyű Tracon Electric romániai leányvállalatának ügyvezetője az alapítás óta. A vállalat fő tevékenységi területe a kisfeszültségű villamos készülékek és alkatrészek nagy- és kiskereskedelme, továbbá az ezek felhasználásával, alkalmazásával kapcsolatos műszaki tanácsadás. Gyermekkora óta sportol, évek óta támogat sportrendezvényeket.

Március 26-án az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének küldöttgyűlésén (MKT) bizalmi szavazással megerősítették Péró Tamás megyei ügyvezető elnök jelöltségét a megyei tanácselnöki tisztségre.

Az MKT-n beszámoltak a jelenlegi megyei önkormányzati képviselők és bemutatkoztak a jelöltek is. A következő sorrend alakult ki: Faragó Péter parlamenti képviselő, Arad megyei RMDSZ-elnök, Péró Tamás megyei tanácsos, ifj. Zágoni-Szabó András, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke.

Hozzászólások