Czencz Éva munkájának elismerése

Írta:
2024. június 19. 16:43 (szerda) /

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2015 tavaszán indította a Kárpát-medence szórványmagyarságát segítő programot, a Petőfi Sándor Programot, ami az egykori monarchia területére terjed ki, érintve Romániát, Ukrajnát, Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát, Szlovákiát, Csehországot, Bosznia-Hercegovinát, Macedóniát és Dél-Lengyelországot. 

A program során magyar fiatalokat küldenek ki az említett országokba, hogy munkájukkal segítsék a magyar közösséget. 

Az érintett országokban a magyar szervezetek, egyházak, oktatási intézmények, határozták meg azokat a területeket, ahol a legnagyobb hasznukra lehetnek a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai.

A 2023-2024-es tanévben az Alma Mater Alapítvány pályázatának köszönhetően Petőfi-ösztöndíjasként Aradra került Czencz Éva, ahol a Csiky Gergely Főgimnáziumban délelőtt a testnevelés- és hittanórákon segített, délután az alsó osztályos gyermekeknek tartott mozgásos játékórákat, este pedig a bentlakásos fiataloknak szervezte a kollégiumon belüli és kívüli foglalkozásokat, programokat.

A tanév végén, a Csiky Gergely Főgimnázium negyedik osztályosainak ballagási ünnepségén az Alma Mater Alapítvány és az iskola vezetősége nyilvánosan is megköszönte Czencz Évának az elmúlt egy évben nyújtott segítséget, támogatást.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy pályázatunk eredményeként fogadhattuk Évát. Leginkább a diákok élvezhették azt a szeretetet, azt az odaadó munkát, amit végzett. Szeretnénk megköszönni azt a lelkesedést, vidámságot, örömet, amit közösségünkbe hozott, és nagy reményeket fűzünk hozzá, hogy jövőre vele ugyanitt” – intézte Évához köszönő szavait Kranowszky Nagy Andrea, az Alma Mater Alapítvány elnöke, miközben átadta az alapítvány jelképes kis ajándékcsomagját.

Az iskola vezetőségének nevében Nyári Melinda aligazgató egy kupát ajándékozott Czencz Évának, ezzel is megköszönve az iskolában végzett kiemelkedő munkáját.

Czencz Éva (jobbra) a 2023–2024-es tanév Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa Aradon

Hozzászólások