Pártelnöknek jelölteti magát Temesvár polgármestere

Írta:
2024. június 13. 17:39 (csütörtök) /

Dominic Fritz, Temesvár újraválasztott polgármestere válaszolt Cătălin Drulă leköszönő USR-s pártelnök felkérésére, és jelölteti magát a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségére. A temesvári születésű Cătălin Drulă hétfőn mondott le az USR elnöki tisztségéről, pártja várakozáson aluli választási eredményei miatt.

„Nem indulok el semmilyen állami tisztségért, de nem tudok passzív maradni egy ilyen nehéz helyzetben, amelybe a pártom került – nyilatkozta Dominic Fritz. – Ezért rövid gondolkodás után úgy döntöttem, hogy jelöltetem magam a pártelnöki tisztségre. Új országos vezetőséget fogok javasolni. Megválasztottak Temesvár polgármesterévé, és ez a legnagyobb megtiszteltetés számomra, nem hagyom el ezt a posztot. Temesváron bemutattuk, innen adtunk jelzést, hogy megküzdhetünk ezzel a kolosszussal” (a PSD–PNL-koalícióval – szerk. megj.).

Cătălin Drulă időközben bejelentette, hogy 2024. június 24–28-a között belső választások megszervezését javasolja az új pártelnök megválasztása érdekében, akinek június 28-án átadná az elnöki tisztséget. 


Dominic Fritz temesvári kampánycsapatával szelfizett a győztes hadjárat után

(Fotó: Facebook.com)

Hozzászólások