Tízéves az Önkéntesek Vára Egyesület

Írta:
2024. február 20. 17:04 (kedd) /

Egy civil szervezet, melynek sikerült mozgósítani a helyi közigazgatást, az üzleti környezetet, a civil társadalmat, az egyházat, a rendőrséget, a hadsereget, a katasztrófavédelmi felügyelőséget, a tanfelügyelőséget, a megyei kórházat, az aradi egyetemeket, és megvalósítani számtalan hasznos projektet, mely előbbre vitte, felemelte és minőségibbé tette az aradiak életét.

Az Önkéntesek Vára Egyesület (Asociaţia Cetatea Voluntarilor) az egészségügy, az oktatás és a sport területén jelentős változtatást eszközölt. A kórházi osztályoktól kezdve az osztálytermeken át a sporttermekig olyan felújításokat végeztek, amelyek megváltoztatták az aradi lakosok életét. Az újszülött osztály, az I-es és II-es gyermekosztály, a fertőző osztály gyermekrészlege, a radiológiai osztály korszerűsítése – csak néhány projekt, amelyek fényt és reményt hoztak a közösség életébe, és élő bizonyítékai az ambíciónak, kitartásnak és komolyságnak, elhivatottságnak.

Az Arad Megyei Tanács a kezdetektől támogatta a civil szervezetet, tízéves születésnapjuk alkalmából Iustin Cionca megyei tanácselnök nyilvános levélben köszöntötte fel az egyesület tagjait.

„Ez az Aradon született és nevelkedett egyesület ma az egész országban keresett. Az általunk sikeres és nagyra tartott közigazgatások keresik meg, látva, hogy miket valósítottak meg Aradon. És ez, valamint a kedvezményezettek mosolya és hálája a siker legjobb mutatója! (…) Boldog születésnapot, Önkéntesek Vára Egyesület, és sok sikert a jövőben! Őszintén gratulálunk ahhoz, amik vagytok és amit csináltok! Ti tényleg olyan emberek vagytok, akik jobbá teszik Romániát!” – olvasható a megyei tanácselnök levelében.


(Fotó: Facebook/Cetatea Voluntarilor)

Hozzászólások