(Újra)fedezd fel a hagyományt!

Írta:
2024. február 9. 17:16 (péntek) /

Február 13-án, kedden 17.30-kor az Arad Megyei Könyvtárban egy hagyománytisztelő, kézzel készített tárgyakból álló kiállítás nyílik (Újra)fedezd fel a hagyományt! címmel.

Az ősöktől örökölt régi mesterségeket nagy szeretettel és tehetséggel elevenítik fel ezen a kiállításon, ahol egyedi kézműves termékeket láthatnak, és amelyet a dekoratív kézműves alkotások kedvelőinek ajánlanak. 

Az öt kiállító (mindannyian hobbi szinten, a munkájuk mellett kézműveskednek) – Orban Ana Maria, Veres Ildikó, Ürögdi Katalin, Kiss Bea és Pozsar Viorica – munkája és szenvedélye a hagyományok által inspirált kézzel készített tárgyakban tükröződik, mindegyik kiállítási tárgynak saját alkotástörténete van. 

Képzett és ügyes kezek így alkották meg a népviselet inspirálta gyöngynyakláncokat, gyönyörű karkötőket, fülbevalókat élénk és egyedi színekben, elegáns, természetes bőrből készült kiegészítőket hagyományos motívumokkal, gondosan kiválasztott és stilizált varrásmintákkal, elhozva a hagyomány szépségét napjainkba. 

A megnyitó az aradi könyvtár Sabin Drăgoi művészeti és multimédia termében lesz a kiállítók jelenlétében.

Hozzászólások