Újragondolják a sürgősségit, hogy csökkentsék a várakozási időt

Írta:
2024. február 19. 16:12 (hétfő) /

A megyei kórház sürgősségi betegfelvételi osztályát (UPU) a várakozási idő csökkentése érdekében és az osztály funkcionalitásának növelése érdekében újragondolják – tájékoztat közleményben a megyei tanács.

„Dr. Radu Jipa osztályvezető javaslatára elemeztük a körfolyamatok átépítésének lehetőségeit, a betegek és hozzátartozók számára kialakított egyes terek bővítését, a rezidens orvosok számára egy szoba kialakítását. Naponta mintegy 300 páciens érkezik az UPU-ra különböző sürgősségi esetekkel, balesetekkel, spontán megbetegedéssel. A várakozási idő néha több óra, mert sok beteg kisebb problémákkal közvetlenül a kórházba érkezik, ahelyett, hogy a környező egészségügyi központokba menne. Az osztályvezető javasolta átszervezés célja az UPU tehermentesítése, és az Arad megyei tanács építtette új épület maximális kihasználása a sürgősségi osztály kapacitásának növelése érdekében” – jelentette be Iustin Cionca a helyszíni látogatása alkalmával.

A február 16-i munkamegbeszélésen részt vett a kórház vezetősége, az osztályvezető főorvos, orvosok, valamint az Arad Megyei Tanács egészségügyi infrastruktúra-fejlesztési projektek megvalósításáért felelős tisztviselői.

Hozzászólások