DS12 – Irodalmi fesztivál kezdődik

Írta:
2024. június 11. 17:20 (kedd) /

Tizenkettedik alkalommal szervezik idén a Titkos beszélgetés (Discuţia Secretă – DS12) irodalmi fesztivált június 13–15. között. Három napra a kortárs irodalom vezető nevei érkeznek Aradra.

A rendezvény három ifjúsági irodalmi esttel, több tucat hazai és külföldi íróval, párbeszédekkel, nyilvános felolvasásokkal (román, magyar és angol nyelven) fiatal íróknak szóló kihívással, valamint bulival és koncerttel várja az érdeklődőket. 

Minden eseményre a Joy's Irodalmi Kávéházban kerül sor, a találkozókat Cătălin Lazurca moderálja, aki a fesztivál kurátora is egyben. 

Június 13-án, csütörtökön, a fesztivált 21 órától Mara Cioroianu nyitja meg, őt követik: Dan Nicolo, Nyitrai Réka, Ferentz Anna Kata, Cătălin Șuteu, Anda Docea és Sorin Gherguț versekkel, illetve Mihai Mateiu prózával.

Június 14-én, pénteken este szintén 9 órakor Dana Zetu és Ioana Zenaida Rotaru közreműködésével kezdik az estet. Utánuk vers- és próza következik Florin Gherman (vers), Cătălin Pavel (próza), Maria Orban (próza), George State (vers), Domnica Drumea (vers), Iulia Gherasim (próza) és Silviu Gherman (próza) közreműködésével. Az estet a helyszínen buli zárja, lemezlovas: DJ Kong.

A harmadik napon, szombaton az est vezetője Alex Odăgeriu lesz. Az eseményen részt vesz Emilia Faur (próza), Andrew Davidson-Novosievschei (vers), V. Leac (vers), Livia Ștefan (vers), Győrfi Kata (vers), Alex Funieru (vers) és Philip O'Cellaigh (próza). 

Az estét a 23 órakor kezdődő Mes Quins koncert zárja a Joy's-ban.

A Discuţia Secretă a Kulturális Menedzsment és Közvetítő Csoport (GMMC) szervezte vándorfesztivál, amelyet az Arad Municípiumi Művelődési Központ finanszíroz. A fesztivál partnerei a Joy's Irodalmi Kávéház és a Cărturești könyvesboltok, támogatója a Grup West.

A belépés a rendezvényekre ingyenes, de a szervezők ajánlják az előzetes asztalfoglalást a Joy's-ban.


(Fotó: Facebook/archív felvétel)

Hozzászólások