Felfedezések az absztraktban – Kolumbán Zsolt kiállítása

Írta:
2024. június 10. 16:28 (hétfő) /

Az Arad Megyei Könyvtár június 11-én, kedden 17 órai kezdettel tartja meg Kolumbán Zsolt festőművész Felfedezések az absztraktban című kiállításának megnyitóját.

Kolumbán Zsolt 1945. augusztus 5-én született Kovászna megyében. 1964-ben debütált a képzőművészet területén, a Marosvásárhelyi Képzőművészeti Gimnáziumban rendezett csoportos kiállítással. A Iaşi-i Építőipari Kar építészmérnöki karán 1976-ban szerzett diplomát. 1976 és 1990 között építészmérnökként dolgozott az Arad Megyei Tervezőközpontban, majd egy évig a Hargita Megyei Tervezőirodában. 1991-től 2009-ig a tanügyben dolgozott. 1996-ban diplomázott a Temesvári Műszaki Egyetem építészmérnöki karán. Arad képzőművészeti életében való részvételét számos kollektív, kiscsoportos és egyéni kiállításon való részvétele mutatja, művei megtalálhatók romániai, magyarországi, svájci, izraeli, amerikai magángyűjteményekben. 

Az aradi könyvtárban kiállított művek a geometrikus formákat és a tiszta vonalakat tartalmazó alkotásoktól a mély és expresszionista absztraktig a művész kreativitását és érzelmeit közvetítik személyes és mélyreható módon, a színek és a formák segítségével különböző hangulatokat és érzéseket közvetítve.

„A vásznon a színeim úgy jelennek meg, hogy megérintsék a művészetkedvelő lelkét. Ez olyan, mint ahogyan egy író a könyv lapjaira helyezi a lelkét. Én az egyensúly embere vagyok, és a lelkem intenzíven él a színekben, amelyeket őszintén kínálok a körülöttem élőknek, itt, az aradi könyvtárban rendezett kiállításon keresztül” – ahogyan a művész mondja.

A kiállítás megnyitójára a könyvtár Sabin Drăgoi termében kerül sor, meghívott vendégek Maria Furnea képzőművész, a Román Képzőművészek Szövetségének tagja és dr. Mihaela Livia Guleș, a Temesvári Nyugati Egyetemről.

A Felfedezések az absztraktban című kiállítás június 11–24. között, hétfőtől péntekig 9–17 óra között látogatható a könyvtár Művészeti Galériájában (Gh. Popa de Teiuș u. 2–4 sz., 1. emelet). 

A belépés ingyenes.

Hozzászólások