Fényképek az Aradi Fotóklub gyűjteményéből

Írta:
2024. május 24. 17:42 (péntek) /

Május 28-án, kedden 18 órától az Arad Megyei Könyvtár az Aradi Fotóklub Egyesülettel együttműködésben meghívja az érdeklődőket az Aradi Fotóklub Gyűjtemény – 2024-es fotószalon megnyitójára.

A kiállítás 60 fotót mutat be Mircea Boran, Buță Marius, Creștin Călin, Filip Ovidiu, Horga Andreea, Iolu Octavian, Niță Brighita, Rogoveanu Carmen, Scrob George és Silaghi Octavian alkotóktól.

A fotóművészet kedvelői különböző stílusokat és számos témát csodálhatnak meg, a portréfotózástól – amely az emberi lényeg és személyiség megörökítését célozza – a riportfotózásig, amely mindennapi élet történeteit meséli el, autentikus és megható pillantást nyújtva a mindennapi valóságra. A tájfotózás a természet szépségét ragadja meg, legyen szó impozáns hegyekről, mezőkről és dombokról vagy látványos naplementékről, bemutatva a körülöttünk lévő világ szépségét és összetettségét. Emellett megcsodálhatjuk az építészeti stílusok sokféleségét és részleteit bemutató fotókat, esszéfotókat, amelyek egy adott történetet vagy témát vizsgálnak, valamint csillagokat, csillagképeket és lenyűgöző kozmikus tájakat ábrázoló fotókat, amelyek az univerzum végtelenségét és titkait hangsúlyozzák.

A kiállításmegnyitó a könyvtár Sabin Drăgoi művészeti és multimédiás termében lesz. A megnyitó után a fotók elérhetők lesznek az Aradi Fotóklub weboldalán (https://fotoclubarad.ro/), az esemény plakátját Szentes Mónika készítette.

A fotószalon május 28. és június 9. között ingyenesen látogatható hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között a könyvtár kiállítótermében (Gh. Popa de Teiuș utca 2–4. szám, I. emelet).

Hozzászólások