Elsősegélynyújtó tanfolyamok a temesvári iskolások számára

Írta:
2023. november 14. 17:52 (kedd) /

A Temesvári Városháza a Katasztrófavédelemmel (ISU) és a Temes Megyei Tanfelügyelőséggel közösen idén ősztől elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervez a temesvári iskolák tanulói számára. Eddig 228 diák vett részt a képzésben.

A Temesvári Városháza emberei és az ISU munkatársai egy-egy hetet töltenek a programba beiratkozott iskolákban, ahol megtanítják a gyerekeket, hogyan kell reagálni vészhelyzetekben, hogyan nyújtsanak elsősegélyt, milyen kockázatokkal néznek szembe és hogyan tudják megelőzni őket vagy megvédeni magukat. A tanulók vészhelyzeti mentési gyakorlatokon vesznek részt, és megtanulják, szükség esetén hogyan kell cselekedni.

A gimnazistákat felkészítik a veszélyes helyzetek megelőzésére, a biztonsági szabályok betartására, és szükség esetén a 112-es segélyhívó hívására. A középiskolásoknak elsősegélynyújtó képzést is tartanak. A tanárok is részt vesznek a képzésben, hogy vészhelyzet esetén összehangolják a szükséges intézkedéseket.

Eddig harminc temesvári általános iskola és középiskola jelentkezett be a programba. A projekt két éven keresztül zajlik, és a tevékenységeket már jövő év áprilisáig betervezték. A programban részt venni kívánó iskolák továbbra is jelentkezhetnek a primariatm@primaritm.ro  e-mail-címen.


Fotók : Temesvári Városháza

Hozzászólások