Fizetésemelést kérnek

Írta:
2023. november 15. 17:08 (szerda) /

Aradon a DSP alkalmazottai tiltakoztak

Az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) alkalmazottai november 14-én délelőtt spontán tiltakozást tartottak az intézmény székhelye előtt. Elégedetlenségük tárgya az alacsony bérek és a munkakörülmények – állítják.

Otinel Şandru, a Sanitas Szakszervezet vezetője szerint spontán tiltakozásról volt szó, amelyet mintegy 20 közalkalmazott váltott ki, akik elégedetlenek a fizetéssel, de azzal is, hogy miközben az Országos Egészségbiztosító (CAS) dolgozói emelést kapnak, a DSP alkalmazottainak továbbra is nagyon alacsony a jövedelmük. 

„Leülünk velük tárgyalni, közvetíteni fogjuk a konfliktust, majd a szövetségen keresztül az egészségügyi minisztériumhoz fordulunk a probléma megoldásával kapcsolatban” – nyilatkozta Otinel Şandru.

Hasonló jellegű tiltakozások zajlottak az elmúlt időszakban a pénzügynél vagy az egészségbiztosítónál, az elégedetlenség szintén a bérezéssel, átszervezéssel kapcsolatos.

 

Temesváron a Nyugdíjpénztár alkalmazottai szűntették be a munkát

A Temes Megyei Nyugdíjpénztár több dolgozója beszüntette a munkát szerda reggel. Kiálltak az intézmény lépcsőjére követeléseikkel, azt kérve, hogy becsüljék meg jobban a munkájukat.

„Bérösszehangolást akarunk”; „Ne legyen megkülönböztetés a közalkalmazottak bérezésében”; „Egyenlő munka, egyenlő fizetés”; „A szakemberek tiszteletet és megfelelő munkakörülményeket érdemelnek”; „Becsüljék meg a munkánkat” – üzenték a tiltakozók a munkaadóiknak. 

A Nyugdíjpénztár alkalmazottai attól tartanak, hogy a nyugdíjak újraszámításával még több munkájuk lesz, ugyanakkor új munkatársakat nem alkalmazhatnak a létszámstop miatt. A hivatalnokok a következő napokban folytatni akarják a tiltakozást.

Hozzászólások