A nagybányai ATELIER színházi fesztiválon díjazták az Amadeust

2023. június 19. 18:11 (hétfő) /

Két díjat nyert az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciójában létrejött Peter Shaffer Amadeus című előadás a 29. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője a Legjobb rendező díját érdemelte ki az Amadeus előadásért, Sebők Maja színművész az előadásban nyújtott alakításáért, Constance szerepéért a Legjobb női alakítás kategóriában nyert díjat. 

Az aradi és a szegedi társulat előadását román felirattal tekintették meg a nézők és a rangos szakmai zsűri, amelynek tagjai voltak: Ioana Crăciunescu színész, költő, Teodora Herghelegiu dramaturg és Victor Scoradeț színházi kritikus.

Az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztivál a legrégibb romániai színházi seregszemlék közé tartozik. A huszonkilencedik kiadásához érkezett kísérleti színházi találkozó június 10–17. között zajlott Nagybányán. Az Aradi Kamaraszínház a fesztivál visszatérő vendége, produkciói több mint tíz díjat gyűjtöttek a korábbi években.

Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház Amadeus című előadása újabb fesztiválon szerepel majd június végén: a Magyar Színházak 35. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjában lesz látható június 28-án.

Hozzászólások