Norvég dzsesszgálával rajtol a szörényordasi fesztivál

2022. július 4. 17:50 (hétfő) /

Július 7-én, csütörtökön norvég dzsesszgálával rajtol a XXVI. Dzsesszfesztivál Szörényordason. A Nyugati Régió leghosszabb életű dzsesszfesztiválja a rajongók százait, ezreit vonzza minden évben a festői Szörényordasra (Gărâna). A fesztivál Nagyszínpadát a Farkas-tisztáson (Poiana Lupului) állítják fel, ahol az alábbi program szerint lépnek fel a világhírű zenészek:

július 7-én, csütörtökön norvég dzsesszmaraton lesz, fellépnek Charles Lloyd & The Marvels feat, Bill Frisell (USA), Eivind Aarset Quartet (Norvégia), Håkon Kornstad Quartet (Norvégia), Mathias Eick Quartet (Norvégia), Per Mathisen’s „Heavy Weather” (Norvégia).

Július 8-án, pénteken a finn muzsikusok lesznek a hangadók, fellépnek: Arne Jansen Trio (Németország), Kari Ikonen Trio (Finnország), Verneri Pohjola Quartet (Finnország), Alexi Tuomarila Trio (Finnország), Charley Rose Trio (Franciaország).

Július 9-én, szombaton nemzetközi összetételű zenekarok lépnek színpadra, mint a Frank Gambale All Star Band (Ausztrália, Franciaország, Magyarország), Michael Wollny XXXX (Németország, Franciaország, USA), valamint a svéd Magnus Öström Quartet és a Svante Henryson’s Back to Base, az estet az Alexandre Herer Trio (Franciaország) fellépése zárja.

Július 10-én, vasárnap a brit dzsessz-rock zenekar, a Soft Machine indítja a programot, amely 55 Years Tour koncertturnéja keretében lép fel Szörényordason. A záróest további fellépői: ADHD (Izland), Liv Warfield Band (USA), Ciśnienie (Lengyelország), VanDerCris (Románia).

A népszerű fesztiválra a 4 napos bérletek 520 lejbe, a napi bérletek 140 lejbe kerülnek. A 14 éven aluli gyerekek számára a belépés ingyenes.

 

 

 

 

Fotó: facebook.com

Hozzászólások